Feest!!!!


De kogel is door de kerk. iedereen weet het nu, de Rode wouw heeft gebroed in Westerwolde. We hebben er weer een unieke broedvogel bij in dit mooie stukje Groningen. We hebben het goed stil gehouden naar de buitenwereld en zo hoort het ook.
Al vanaf april begonnen de eerste waarnemingen binnen te druppelen. Eerst de 2 wouwen boven Ter Borg van Hilda Saaltink, Daarna een wouw boven het Zuidveld en daarna waarnemingen boven de Breedwisch. Toen dachten we: "het zou wel eens een broedpaartje kunnen worden bij Sellingen", maar na een week hebben ze toch weer een andere plek gevonden in Westerwolde en jullie weten allemaal wel waar dat was.

En hebben we nog meer wensen hoppers??
Wat te denken van een grauwe gors of ortolaan. We blijven hopen, aan het gebied zal het niet liggen, want de natuur in Westerwolde wordt er alleen maar mooier op en is nu al al geschikt voor nog meer zeldzaamheden.

Eerst maar eens de herfst door met trektellen op het Zuidveld, 30 en 31 augustus waren erg goed maar er komen nog veel meer goede dagen dat garandeer ik jullie.
Een verzoek, als je kennissen of vrienden hebt die ook belangstelling hebben voor vogels neem ze mee naar het Zuidveld want de spoeling is de laatste tijd wat dun geworden.

Tot horens en tot op het Zuidveld

Nico (de Hop)

Reacties

Unknown zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Populaire posts